Een drukplek verminderen en een voetstand verbeteren

Heeft u een pijnlijke bult aan de grote teen? Of een pijnlijke bobbel op de wreef? Kunt u de druk van de schoenen nauwelijks verdragen? Dan zetten wij vilt in. Onze Podozorgers beschikken over verschillende behandelmethoden, waaronder vilt-technieken. Vilt wordt heel veelzijdig ingezet en kan zowel corrigerend als druk ontlastend gebruikt worden.

Druk ontlastend

Om druk te verminderen gebruiken we het vilt net vóór of rondom de pijnlijke plek. Daarmee verleggen we de druk van de pijnlijke plek naar een gebied er omheen. Dit vilt kunnen wij op de huid plakken, maar nog makkelijker voor u is het plaatsen van het vilt in de schoen.

Bijvoorbeeld bij een knobbel aan de grote teen (hallux valgus). Deze ondervindt veel druk van de schoen waardoor het rood en pijnlijk kan worden. Uiteraard is het belangrijk om dan een ruimere schoen te kiezen, maar soms maakt dat niet veel uit. In dat geval plakken we vilt aan de binnenzijde van de schoen. Hierbij zit het dikste gedeelte vlak voor de knobbel. Het vilt neemt dan de ergste druk weg. Deze techniek kunnen wij bijna bij alle drukplekken op of onder de voet toepassen.

Corrigerend

Daarnaast kunnen we vilt ook op een corrigerende manier gebruiken. Hiermee kunnen we een standsverbetering van de voet of tenen genereren. Dit kan alleen als we hebben geconstateerd dat er nog correctie van de afwijkende stand mogelijk is. We kunnen bijvoorbeeld het eerste middenvoetsbeentje naar binnen duwen om de knobbel aan de grote teen te verminderen.

Soms gebruiken we het vilt ook om tijdelijk de zool aan te passen. Dit doen we in geval van tijdsnood of als we willen onderzoeken of een bepaalde correcties haalbaar zijn en niet voor extra klachten zorgen. Als er klachten ontstaan kunt u zelf het vilt verwijderen.

Vind een praktijk

Heeft u zo’n passingsprobleem door een drukplek. Schroom niet! Onze Podozorgers staan voor u klaar! Klik op de onderstaande knop en vind een Podozorg praktijk bij u in de buurt.

Vind een praktijk

Over de auteur

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Marjolein Schenkels. Zij is (register) podoloog, MSU-echografist en aangesloten bij Podozorg Nederland. Deze groep gelijkgestemde podologen willen samen maar één ding: de allerbeste zijn in hun vak. Dat kan alleen bereikt worden als we blijven leren en ontdekken. Daarom delen zij hun kennis middels deze publicaties.

Onze patiënten aan het woord

Lees alle ervaringen

arrow_circle_left
  • format_quote

    Ervaring van Nancy

    “Mijn dochter was meteen gewend aan de steunzolen, draagt de zolen elke dag en heeft ook geen last meer van haar achillespees.”

  • format_quote

    Ervaring van Sija

    “Na een week steunzolen dragen had ik al minder pijn. Nu gaat het super goed en kan ik weer kilometers lopen zonder pijn.”

  • format_quote

    Ervaring van Clasina

    “Podozorg Nieuwpoort reageerde snel op mijn mail en we konden ook vlug terecht voor een afspraak. De nieuwe zooltjes lopen fijn en we zijn dan ook heel tevreden.”

  • format_quote

    Ervaring van Maaike

    “Ben net teruggekomen van 4 dagen Disneyland Parijs, waar ik erg veel heb gelopen. Tot mijn verbazing heb ik geen last van rugpijn gehad.”

  • format_quote

    Ervaring van Marieke

    “Duidelijk overleg over de doelen en voortgang van de behandeling. Er wordt verder gekeken dan de klachten om onderliggende oorzaken te achterhalen.”

arrow_circle_right
Veelgestelde vragen omtrent podologie

Veelgestelde vragen

Bekijk alle vragen

  • Wordt mijn behandeling vergoed?

    Klik op de onderstaande knop en controleer of uw behandeling wordt vergoed door uw zorgverzekeraar. Mocht de polis van uw zorgverzekeraar er niet tussen staan, dan kan het zijn dat de vergoeding hiervan niet bij ons bekend is of er geen dekking is. Raadpleeg in dat geval uw polisvoorwaarden.

    Controleer uw verzekering

  • Komen voetklachten veel voor?

    Maar liefst 70% van de Nederlandse bevolking krijgt in zijn of haar leven last van voetklachten. Van deze klachten bevindt 60% zich in de voorvoet. Wilt u meer weten over een specifieke voetklacht? Maak dan gebruik van onze klachtenwijzer.

    Naar klachtenwijzer

  • Hoe werkt een podotherapeutisch onderzoek?

    Een voetenonderzoek bij een (register) podoloog of podotherapeut kan de exacte oorzaak van vele klachten aan het licht brengen. De podoloog is een deskundige op het gebied van voetklachten, maar kijkt ook verder naar de algehele lichaamshouding. En in die houding, waaruit ook nek en schouderklachten kunnen ontstaan, ziet men vaak de oorzaak ontstaan in de stand van de voeten. Wilt u meer weten over het podotherapeutisch onderzoek? Klik dan op onderstaande knop.

    Naar podotherapeutisch onderzoek

  • Hoe vind ik een praktijk bij mij in de buurt?

    Met meer dan honderd Podozorg praktijken zit er altijd een Podozorg podoloog bij u in de buurt! Met onze praktijkzoeker vindt u gemakkelijk de dichtstbijzijnde praktijk op basis van uw plaatsnaam of postcode.

    Naar praktijkzoeker