De Podozorg formule

Alle podologen en podotherapeuten in Nederland hebben één ding gemeen: de allerbeste oplossingen bieden voor de voetklachten van hun klanten. Maar sommigen gaan daarin nog nét een stapje verder. Zij willen de allerbeste zijn! Deze podologen en podotherapeuten zijn verenigd in Podozorg. Want: alleen samen kunnen we de allerbeste zijn.

Op welke manier word ik er beter van als ik me aansluit bij Podozorg Nederland? Dat blijft natuurlijk de hamvraag. Want voor iedere podoloog staat uiteindelijk zijn eigen klanten bestand voorop. Maar juist uw klanten profiteren van uw deelname aan Podozorg Nederland.

Op deze pagina

Wilt u meer lezen over een specifiek onderwerp binnen deze pagina? Maak dan gebruik van onderstaande links:

Samen de allerbeste: Expertise

Door de korte lijnen met andere podologen, kunt u continue een beroep doen op de kennis, ervaring en advies van uw collega’s. Twee weten immers meer dan één. Deze samen werking gaat verder dan alleen podologie. Ook op het gebied van bedrijfsvoering beschikt Podozorg Nederland dankzij jarenlange ervaring over brede en actuele expertise.

Samen de allerbeste: Standaarden

Als deelnemer aan Podozorg Nederland heeft u de mogelijkheid het alleenrecht op de handelsnaam Podozorg-(plaatsnaam van uw praktijk) te verkrijgen. Uw handelsnaam wordt dan ingeschreven in het register van de Kamer van Koophandel van uw plaats. Om het huidige imago van de naam Podozorg, dat van een betrouwbare en goede zorginstantie, te behouden, is ons beleid erop gericht alleen kwalitatief hoogstaande registerpodologen toe te laten als deelnemer. Op deze manier kunnen we samen het allerbeste imago houden. Want een goed imago draagt bij aan de marktpositie en klanttevredenheid van uw praktijk.

Samen de allerbeste: Innovatie

Wij willen niet alleen samen de allerbeste zijn, maar vanzelfsprekend ook de allerbeste blijven. Daarom streven wij ernaar op het gebied van kennis en innovatie altijd een paar stappen voor te lopen op de massa. Dankzij onze intensieve samenwerking met de Universiteit van Münster en andere kennisinstellingen, zijn onze deelnemers altijd op de hoogte van de ontwikkelingen in het steeds veranderende podologielandschap. Met die actuele kennis kunnen de Podozorgpraktijken hun klanten de allerbeste oplossingen bieden voor hun voetklachten.

Wat houdt een lidmaatschap van Podozorg in?

De meeste franchise- of softfranchiseorganisaties in de zorg vragen een flinke vergoeding voor hun diensten. Of dat nou is met vaste bedragen of met een percentage van de omzet; het gaat om veel geld. Bij Podozorg werkt het anders. Graag gaan wij met u in gesprek over de voorwaarden tot deelname. Grote financiële armslag is hierbij niet noodzakelijk. Want: bij Podozorg Nederland draait het om kwaliteit.

Wij werken met een groep gelijkgestemde zielen, die samen maar één ding willen: de allerbeste zijn in hun vak. Dit kan alleen bereikt worden door actief mee te denken en mee te doen in het proces van elkaar ondersteunen. Samen op weg naar de top. Bovendien kunnen wij als Podozorg Nederland u op duizend-en-één manieren helpen om te starten als Podozorgpraktijk.

Door u aan te sluiten bij onze (soft) franchiseorganisatie staat u niet alleen. U kunt op ons terugvallen voor risicobeperking, het verhogen van uw kennis, begeleiding van uw praktijk op commercieel gebied, frontoffice-ondersteuning en talloze andere voordelen. Maakt u gebruik van ons Podo-lab voor uw therapiezolen, dan bent u verzekerd van kwalitatief zeer hoogstaande producten, die zowel vanuit wetenschappelijk oogpunt als vanuit klanttevredenheid onderzocht en verbeterd zijn aan de hand van de meest recente onderzoeken. Daarnaast deelt u mee in onze grote naamsbekendheid bij onder andere zorgverzekeraars en verwijzers.

Podozorg zoekt podotherapeuten

Bent u podotherapeut, heeft u een bestaande (of startende) podotherapiepraktijk en bent u naast het ondernemerschap op zoek naar een manier om samen te werken en steun te krijgen op diverse vlakken? Of bent u podotherapeut en wil je werken voor een organisatie waar kennis en kunde van groot belang is en waar we samenwerken om de allerbeste te zijn?

Podozorg is landelijk op zoek naar podotherapeuten! Als franchisenemer en/of als medewerker in onze huidige praktijken.

Flexibel instappen

Onze Podozorgformule is zeer flexibel. Dat wil zeggen dat startende registerpodologen met een laag investeringsrisico, onder goede begeleiding naar een eigen praktijk toe kunnen werken. Podozorg biedt haar deelnemers zelfs een compleet verzorgd podolab, waar ook schoenadaptaties worden verzorgd.

Podozorg Nederland helpt u mee

Het is zelfs mogelijk om de dagelijkse routine van het afspraken maken in de agenda, plannen en informeren van uw patiënten centraal te laten verzorgen door Podozorg Nederland, maar let op: dit is geen verplichting! Vanzelfsprekend is het ook altijd mogelijk om, bij bijvoorbeeld vakantie of ziekte, opvang door een collega-Podozorger voor uw praktijk door Podozorg te laten regelen. Bij het instappen kunt u dus zelf een selectie maken uit de verschillende Podozorg diensten.

Wie kan er instappen?

Wij werken graag samen met zorgverleners, zowel startende als reeds bestaande praktijken, die kritisch kunnen zijn en net als wij begrijpen dat door samen te werken de zorg continu verbeterd kan worden. Hoe groter de groep, des te sterker we staan. Een groep gelijkgestemde zielen, die samen maar één ding wil: de allerbeste zijn in hun vak. Dit kunnen wij alleen bereiken door actief mee te denken en mee te doen in het proces van elkaar ondersteunen. Samen op weg naar de top!

Daarom zijn wij heel blij u welkom te heten bij onze organisatie, om onze kennis en kunde te delen en om zo samen tot een nog hoger niveau te komen op het gebied van werken, denken, kwaliteit, professionaliteit en uiteindelijk klanttevredenheid en continuïteit van uw zorgonderneming.

Word ook Podozorg deelnemer

Uiteraard voldoet u aan de kwaliteitseisen van een podoloog of podotherapeut, u bent een teamplayer en u hebt een duidelijke ondernemersgeest. Neem dan contact op met Podozorg Nederland voor meer informatie.

Neem contact op

Onze patiënten aan het woord

Lees alle ervaringen

arrow_circle_left
 • format_quote

  Ervaring van Adrie

  “Nadat ik de zolen ben gaan dragen zijn de klachten volledig verdwenen en heb ook geen medicijnen meer nodig.”

 • format_quote

  Ervaring van Karin

  “Zes weken geleden ben ik geholpen door Podozorg. Na 2 jaar pijn is hier uiteindelijk een juiste diagnose gesteld en ik ben nu bijna pijnvrij!”

 • format_quote

  Ervaring van Bernard

  “Perfecte behandeling, had erg last van voeten, branderigheid met lang lopen of stilstaan. Voor deze klachten zolen aangemeten en sinds het begin geen last meer.”

 • format_quote

  Ervaring van Xandra

  “Door een goede uitleg en wat aanpassingen van mijn voetenstand zag ik meteen m’n bekkenstand veranderen.”

 • format_quote

  Ervaring van Henriëtte

  “Ik ben erg goed geholpen, er wordt goed geluisterd en de klachten worden serieus genomen en behandeld. Ik ben erg tevreden!”

arrow_circle_right
Veelgestelde vragen omtrent podologie

Veelgestelde vragen

Bekijk alle vragen

 • Wordt mijn behandeling vergoed?

  Klik op de onderstaande knop en controleer of uw behandeling wordt vergoed door uw zorgverzekeraar. Mocht de polis van uw zorgverzekeraar er niet tussen staan, dan kan het zijn dat de vergoeding hiervan niet bij ons bekend is of er geen dekking is. Raadpleeg in dat geval uw polisvoorwaarden.

  Controleer uw verzekering

 • Komen voetklachten veel voor?

  Maar liefst 70% van de Nederlandse bevolking krijgt in zijn of haar leven last van voetklachten. Van deze klachten bevindt 60% zich in de voorvoet. Wilt u meer weten over een specifieke voetklacht? Maak dan gebruik van onze klachtenwijzer.

  Naar klachtenwijzer

 • Hoe werkt een podotherapeutisch onderzoek?

  Een voetenonderzoek bij een (register) podoloog of podotherapeut kan de exacte oorzaak van vele klachten aan het licht brengen. De podoloog is een deskundige op het gebied van voetklachten, maar kijkt ook verder naar de algehele lichaamshouding. En in die houding, waaruit ook nek en schouderklachten kunnen ontstaan, ziet men vaak de oorzaak ontstaan in de stand van de voeten. Wilt u meer weten over het podotherapeutisch onderzoek? Klik dan op onderstaande knop.

  Naar podotherapeutisch onderzoek

 • Hoe vind ik een praktijk bij mij in de buurt?

  Met meer dan honderd Podozorg praktijken zit er altijd een Podozorg podoloog bij u in de buurt! Met onze praktijkzoeker vindt u gemakkelijk de dichtstbijzijnde praktijk op basis van uw plaatsnaam of postcode.

  Naar praktijkzoeker