Een betrouwbare partner

Wanneer u de vervaardiging van uw therapiezolen uitbesteedt aan het Podozorg Podolab, dan bent u verzekerd van kwalitatief zeer hoogstaande producten, die zowel vanuit wetenschappelijk oogpunt als vanuit klanttevredenheid onderzocht en verbeterd zijn aan de hand van de meest recente onderzoeken.

In ons Podozorg Podolab worden de zolen die u bij ons bestelt vervaardigd en binnen vijf werkdagen geleverd. Technisch is alles mogelijk. De zolen worden verstrekt in vijf stappen waarvan de eerste twee in uw praktijk plaatsvinden.

In uw praktijk

 1. Meting met uw eigen meetsysteem
 2. Invullen Podozorgformulier en (digitaal) verzenden

Podolab

 1. (Digitale) constructie van de therapiezool
 2. Centrale vervaardiging van de therapiezolen, steunzolen, sportsteunzolen of inlays
 3. Levering binnen 5 werkdagen

Alle varianten van uitbesteden zijn mogelijk, van geheel zelf gemodelleerde zolen, alleen laten uitfrezen tot en met geheel door ons laten ontwerpen en vervaardigen.

Voor 2D- en 3D-scanner, schuimbakje of gipsafdruk

Onze software is afgestemd op alle denkbare meetsystemen. Vanaf uw eigen 2D- of 3D-scanner kunt u uw digitale bestand versturen en de 2D- of 3D-aangemeten zool door ons laten vervaardigen.

Ook uw schuimbakje of gipsafdruk kunt u eenvoudig opsturen. Wij beschikken zelf over diverse 3D-scanners, zodat we uw opdrachten voor 3D-zolen in eigen huis kunnen verwerken. We scannen de schuimbakjes of gipsafdrukken en verzamelen de informatie in GP manager. De zolen worden gemodelleerd, gefreesd, geschuurd en zorgvuldig afgewerkt. U ontvangt het eindproduct binnen 5 dagen of de zool wordt volgens afspraak bij de klant geleverd.

4 type zooloplossingen

U kunt uw therapiezolen steeds bestellen in minimaal, normaal, maximaal of de sportversie. Zo kunt u de therapiezool aanpassen aan het gebruiksdoel en behandeldoel.

Minimale oplossing

De minimale oplossing bestaat uit aangemeten carbonzolen met therapielandschap. Hiervoor hebben wij nodig: uw podotherapeutische werkdiagnose, het voettype (hol- of platvoet) en de hakhoogte van de schoenen waarin de zolen gebruikt gaan worden. Carbon is vliesdun en zo sterk als staal, hoe dikker hoe stijver. Onze carbonzolen hebben dikke en dunne zones en de carbonzolen verschillen per diagnose. Met een carbonzool kunt u in een paar nette schoenen (zoals Van Bommels of pumps) toch therapie bedrijven.

Normale therapiezool

De normale zool is meestal een podotherapiezool met elementen. In de zolenbibliotheek is voor iedere diagnose een specifiek behandelplan voor handen waar u gebruik van kunt maken.

Maximale oplossing

De maximale oplossing is in de meeste gevallen een orthopedische (kuip)steunzool met therapeutisch landschap.

Sportoplossing

U kunt ook aangemeten sportzolen bij ons laten vervaardigen. Hierbij kunt u kiezen voor een minimalistische sportzool of een vol-ondersteunende sportzool, meer of minder demping en u kunt werken met sturingswiggen. Meestal worden sportzolen aan twee zijden gefreesd, om ze op deze manier aan te passen aan de bodem van een sportschoen.

Beproefde oplossingen in Zolenbibliotheek

Als Podozorg deelnemer kunt u gebruik maken van de uitgebreide zolenbibliotheek van ‘bewezen-goede-zolen-per-diagnose‘. Bij elke diagnose zijn er vier zolen beschikbaar: minimale versie, normale versie, maximale versie en sportversie. Hiermee kunt u uw beleid perfect afstemmen op de gebruiksdoelen van de therapiezolen van uw klant.

Gemakkelijk met speciale software

Voor de bestellingen van therapiezolen is speciale software ontwikkeld: GPManager, zodat u met één druk op de knop klaar bent met het plaatsen van een order (zie verder hoofdstuk GPManager in de bijlage). Daarnaast kunt u ook gebruik maken van de software Intellisole van Voxelcare.

Wanneer er bijzonderheden zijn, kunt u dit aangeven in de software en voor vragen of informatie kunt u altijd terecht bij onze collega’s. Ondersteuning op het gebied van de software wordt u aangeboden door HaBieNet Service B.V. Meer informatie over HaBieNet vindt u in de bijlage.

Transparant, snel, betrouwbaar

Podozorg streeft ernaar om opdrachten binnen 5 werkdagen te leveren. Wij kennen geen bedrijfssluiting en werken 6 dagen per week het hele jaar. U krijgt als klant van iedere opdracht een opdrachtbevestiging per mail.

Alle opdrachten worden voorzien van een unieke barcode, waarbij alle gegevens worden vastgelegd: klant, materiaal, leverancier van het materiaal, verlijming, afwerking, diktes, maatvoering, orderdatum, prijs, kleur, links/rechts symmetrie, en opmerkingen bij de order. Zo is alles reproduceerbaar en te allen tijde terug te vinden. Wij streven naar hoogste kwaliteitsstandaard van heel Nederland.

Contact met Podolab

Onze contactpersoon Podolab is Chantal de Winkel.

E-mail

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Telefoon

+31 622128524 (u kunt uw vraag telefonisch stellen of via WhatsApp)

Onze patiënten aan het woord

Lees alle ervaringen

arrow_circle_left
 • format_quote

  Ervaring van Lara

  “Vandaag voor de 2e keer bij Podozorg geweest. Voeten en zooltjes goed bekeken en podoloog concludeerde dat er nog meer resultaat behaald kan worden.”

 • format_quote

  Ervaring van Johan

  “De podoloog van Podozorg luistert heel goed, vertelt over alles we ze doet, legt uit wat en waarom.”

 • format_quote

  Ervaring van Daniël

  “Ik ben zeer zeer tevreden over de wijze waarop de podoloog van Podozorg de pijn in mijn voet heeft verholpen. Ik liep al zeker een jaar met pijn in mijn rechter voorvoet!”

 • format_quote

  Ervaring van Henk

  “Afspraak maken ging echt vlot! Ik draag nu steunzolen waar ik met plezier op kan lopen en mijn voetklachten zijn in korte tijd verholpen.”

 • format_quote

  Ervaring van Sanne

  “Vriendelijk ontvangen en heel prettig geholpen. Fijn dat er een echo gemaakt is, en dus duidelijk werd hoe erg ziek mijn pees is.”

arrow_circle_right
Veelgestelde vragen omtrent podologie

Veelgestelde vragen

Bekijk alle vragen

 • Wordt mijn behandeling vergoed?

  Klik op de onderstaande knop en controleer of uw behandeling wordt vergoed door uw zorgverzekeraar. Mocht de polis van uw zorgverzekeraar er niet tussen staan, dan kan het zijn dat de vergoeding hiervan niet bij ons bekend is of er geen dekking is. Raadpleeg in dat geval uw polisvoorwaarden.

  Controleer uw verzekering

 • Komen voetklachten veel voor?

  Maar liefst 70% van de Nederlandse bevolking krijgt in zijn of haar leven last van voetklachten. Van deze klachten bevindt 60% zich in de voorvoet. Wilt u meer weten over een specifieke voetklacht? Maak dan gebruik van onze klachtenwijzer.

  Naar klachtenwijzer

 • Hoe werkt een podotherapeutisch onderzoek?

  Een voetenonderzoek bij een (register) podoloog of podotherapeut kan de exacte oorzaak van vele klachten aan het licht brengen. De podoloog is een deskundige op het gebied van voetklachten, maar kijkt ook verder naar de algehele lichaamshouding. En in die houding, waaruit ook nek en schouderklachten kunnen ontstaan, ziet men vaak de oorzaak ontstaan in de stand van de voeten. Wilt u meer weten over het podotherapeutisch onderzoek? Klik dan op onderstaande knop.

  Naar podotherapeutisch onderzoek

 • Hoe vind ik een praktijk bij mij in de buurt?

  Met meer dan honderd Podozorg praktijken zit er altijd een Podozorg podoloog bij u in de buurt! Met onze praktijkzoeker vindt u gemakkelijk de dichtstbijzijnde praktijk op basis van uw plaatsnaam of postcode.

  Naar praktijkzoeker